top of page
Seurakuntatietokanta_edited_edited.jpg

Vuole

Päivitetty: 17. toukok.

Perustettiin Lempaalan emäseurakunnan kappeliksi 1705 ja erotettiin itsenäiseksi seurakunnaksi 1709. Seurakuntaan kuului Miikkulaisten kappeli. Kreivi Rogosinkin rahallisella avustuksella rakennettiin Pyhän Johanneksen puukirkko 1730, jossa oli 685 istumapaikkaa. Kirkko suljettiin neuvostoviranomaisten toimesta ja muutettiin klubirakennukseksi 1931. Vuole-Miikkulaisen seurakunnassa oli 6 768 jäsentä vuonna 1917 ja se kuului Pähkinälinnan rovastikuntaan.


Muut nimet

Pyhän Johanneksen seurakunta, Vuole-Miikkulainen, Vuolle, Wuole


Kylät

Kaavani, Katumaa, Koivukylä, Korkkinen (Karhunkylä), Kyyrähaka, Lopotti, Matoksi, Meslikka, Perämäki, Putkela, Reppoi (Repoinkylä), Sohvola, Suojala, Uusikylä, Vuole, Vuolejärvi


Naapuriseurakunnat

 

Arkisto


Vuole-Miikkulaisen seurakunnan arkistoa säilytetään Kansallisarkisto Helsingissä ja aineistokokonaisuus sisältää väestörekisteriasiakirjoja vuosilta 1925–1934.


Kansallisarkisto on digitoinut Vuole-Miikkulaisen seurakunnan kirkonkirjoja. Yli 100 vuotta vanha aineisto on vapaasti tutkittavissa Astia-palvelussa. 100 vuotta nuoremmat aineistot ovat käytettävissä kaikissa Kansallisarkiston tutkijasaleissa ja niiden käyttäminen edellyttää käyttöluvan hakemista.


Linkit

16 katselukertaa

コメント


Hae

bottom of page