Pielisensuu

Päivitetty: 6 päivää sitten

Erotettiin Kontiolahdesta itsenäiseksi kirkkoherrakunnaksi keisarllisen senaatin päätöksellä 9.10.1912 ja ero toteutui 1915, jolloi siihen tuli Suomen virallisen tilaston väestönmuutostietojen mukaan kuulumaan 3 685 henkeä. Seurakunta sai perustamisen yhteydessä oikeuden käyttää Utran kirkkoa, kunnes sille rakennettaisiin oma kirko, mutta Pielisensuun kirkko rannettiin arkkitehti Veikko Larkaksen suunnitelmien mukaan vasta 1960. Pielisensuun kunta perustettiin 1922 ja liitettiin Joensuun kaupunkiin 1954.

Pielisensuun seurakunnan rippi- ja historiakirjat alkavat vuodesta 1915.

Suomen Sukuhistoriallinen yhdistys (SSHY) on digitoinut Pielisensuun seurakunnan kirkonkirjoja. Alle 125 vuotta vanhojen aineistojen tutkiminen vaatii kirjautumisen yhdistyksen jäsensivuille.

1 katselukerta

コメント