top of page
Seurakuntatietokanta_edited_edited.jpg

Suomen anglikaaninen kirkko

Päivitetty: 22. toukok.


Englantilainen kirkkokunta ja seurakunta Suomessa perustettiin Helsingissä 1923 ja se rekisteröitiin uskonnolliseksi yhdyskunnaksi 24.9.1936 (Suomen asetuskokoelma 300/1936). Kirkon perustajia ja ensimmäisiä jäseniä olivat Venäjän vallankumousta Pietarista Viipurin kautta Helsinkiin paenneita anglikaaneja. Kirkkoon kuuluu kolme itsenäistä seurakuntaa omilla vaaliluetteloilla ja kirkkoherroilla: Saint Nicholas Helsingissä, International Congregation of Christ the King Tampereella, White Nile Congregation Vaasassa sekä Saints Timothy and Titus Tallinassa, Virossa, ja se kuuluu Anglikaanisen kirkkokunnan Gibraltarin hiippakuntaan Euroopassa. Yhdyskunnan nimi muutettiin Suomen anglikaaniseksi kirkoksi 6.10.1965 (Suomen asetuskokoelma 542/1965).


Muut nimet

The Anglican Church in Finland

 

Arkisto


Suomen anglikaaniseksi kirkko oli väestörekisterinpitäjä vuodesta 1936, kunnes tehtävä siirtyi väestörekisterikeskuksen ylläpitämään väestörekisteriin vuonna 1971.


Digi- ja väestötietovirastossa säilytetään kirkon henkilöluetteloita, jotka sisältävät väestörekisteritapahtumien ilmoitusasiakirjoja, kuten vihkimisistä, muutoista ja muista vastaavista. Kirkon asiakirjoja ei ole mikrokuvattu tai digitoitu.

8 katselukertaa

Comentários


Hae

bottom of page