Raivola (ort.)

Päivitetty: 16. toukok.

Seurakunta muodostui Kivennavalan Raivolaan vuonna 1800 perustetun ruukin ympärille sen työväestöä varten. Pääkirkko, Pyhän Nikolain kirkko, rakennettiin Lintulaan 1800 ja se siirrettiin Raivolaan 1802. Lintulassa oli jo ollut tätä aiemmin oma kirkko, joka oli rakennettu 1790, mutta tämä kirkko tuhoutui salman iskusta ennen vuotta 1800.

Lintula, Raivolan ortodoksinen seurakunta

Raivolan ortodoksisen seurakunnan rippi- eli pääkirjat alkavat vuodesta 1801 ja metrikat eli luettelot syntyneistä, vihityistä ja kuolleista vuodesta 1800. Seurakunnan vanhinta arkistoa säilytetään Kansallisarkisto Mikkelissä ja aineistokokonaisuus kattaa vuodet 1800–1934.

Kansallisarkisto on digitoinut Raivolan ortodoksisen seurakunnan kaikki kirkonkirjat. Yli 100 vuotta vanha aineisto on vapaasti tutkittavissa Astia-palvelussa. 100 vuotta nuoremmat aineistot ovat käytettävissä kaikissa Kansallisarkiston tutkijasaleissa ja niiden käyttäminen edellyttää tutkimusluvan hakemista.