top of page
Seurakuntatietokanta_edited_edited.jpg

Palkeala (ort.)

Päivitetty: 16. toukok.

Perustettiin Raudun Palkealaan 1865, jolloin siihen tulivat kuulumaan Raudun, Sakkolan, Vuokselan ja Metsäpirtin ortodoksit. Palkealassa oli aiemmin toiminut rukoushuone, mutta pääasiallisesti alueen ortodoksit olivat kuuluneet Inkerin puolella sijainneeseen Vuoleen eli Matoksin seurakuntaan jo 1700-luvulla. Palkealan ortodoksinen seurakunta lakkautettiin ja sen toiminta päättyi muiden luovutettujen alueiden ortodoksisten seurakunnan tavoin 31.12.1949.


Muut nimet

Palkealan ortodoksinen seurakunta

 

Arkisto


Palkealan ortodoksisen seurakunnan rippi- eli pääkirjat alkavat vuodesta 1893 ja metrikat eli luettelot syntyneistä, vihityistä ja kuolleista vuodesta 1865. Seurakunnan vanhinta arkistoa säilytetään Kansallisarkisto Mikkelissä ja aineistokokonaisuus kattaa vuodet 1865–1966.


Kansallisarkisto on digitoinut Palkealan ortodoksisen seurakunnan kaikki kirkonkirjat. Yli 100 vuotta vanha aineisto on vapaasti tutkittavissa Astia-palvelussa. 100 vuotta nuoremmat aineistot ovat käytettävissä kaikissa Kansallisarkiston tutkijasaleissa ja niiden käyttäminen edellyttää tutkimusluvan hakemista.


Linkit

7 katselukertaa

Comments


Hae

bottom of page