top of page
Seurakuntatietokanta_edited_edited.jpg

Narva

Päivitetty: 17. toukok.

Narvan Pyhän Mikaelin suomalais-virolais-saksalainen seurakunta perustettiin 1628. Ensimmäiset suomalaiset olivat saapuneet alueelle ruotsalaisten valloituksen jälkeen 1581, jolloin kaupunki liitettiin osaksi Inkerin ja Käkisalmen lääniin. Seurakuntaan kuului anneksina Kosemkinan Pyhän Antrean maaseurakunta. Narva liitettiin osaksi Viron tasavaltaa Tarton rauhassa 1920.

 

Arkisto


Narvan suomalais-ruotsalais-virolaisen Pyhän Mikaelin seurakunnan arkistoa säilytetään Kansallisarkistossa Helsingissä ja aineistokokonaisuus sisältää väestörekisteri-, hallinto- ja tiliasiakirjoja vuosilta 1900-luku–1943.


Seurakunnan asiakirjoja on myös Viron historiallisessa arkistossa Rahvusarhiivissa Tartossa. Kansallisarkistossa on mikrofilmit kyseisen seurakunnan kirkonkirjoista.


Kansallisarkisto on digitoinut Narvan Pyhän Mikaelin seurakunnan kirkonkirjoja. Yli 100 vuotta vanha aineisto on vapaasti tutkittavissa Astia-palvelussa. 100 vuotta nuoremmat aineistot ovat käytettävissä kaikissa Kansallisarkiston tutkijasaleissa ja niiden käyttäminen edellyttää käyttöluvan hakemista.


Linkit

32 katselukertaa

Opmerkingen


Hae

bottom of page